2019. október 28.  Vissza
A Bakonyerdő Zrt. meghívására érkezett Zalahalápra a BEFAG Parkettagyárba, október 6-án Lars Gunnar Andersen, a FEP elnöke és Isabelle Brose, a FEP ügyvezető igazgatója.
Az erdőgazdaság és két további hazai parkettagyártó már jó ideje tagja a Parkettagyártók Európai Szövetségének, a FEP-nek.

Az Európai Parkettaszövetség (FEP) elnöke és főtitkára tett látogatást a BEFAG Parkettagyárban
A vendégek között köszöntötték továbbá az Egererdő Zrt. vezérigazgatóját Dr. Jung Lászlót, a FAGOSZ elnökét Sulyok Ferencet (KEFAG vezérigazgató) és főtitkárát Tóth Jánost, valamint Mőcsényi Miklóst a FATÁJ újságíróját, akiket a gyárban Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója, Somogyi Imre, a BEFAG Parkettagyár igazgatója és kollégáik fogadtak.


A házigazdák részletes bemutatkozását követően Isabelle Brose a FEP ügyvezető igazgatója ismertette a Szövetség széleskörű tevékenységét, céljait. Kitért a parketta, mint padlóburkolat jelenlegi nemzetközi helyzetére, megítélésére és ezzel kapcsolatos jövőbeli célkitűzéseikre.
A FAGOSZ, az erdőgazdálkodás és a faipar közötti kapocs eszközeként, ismertette 29 éves múltra visszatekintő munkásságának hangsúlyos elemeit, mai is kiemelkedően fontos tevékenységét.
A Mátraparkett parkettagyárat Dr. Jung László vezérigazgató mutatta be. Felvázolta a gyárat ért változásokat, mai helyzetét és megemlítette a faiparral integrált erdőgazdaságok nehézségeit, amiket az elmúlt időszakban tapasztaltak. Mőcsényi Miklós újságíró a parkettagyártás és a parketta, mint padlóburkolat jövőbeli helyzetérről, lehetőségeiről kérdezte a résztvevőket.

A bemutatkozásokat a gyárlátogatás követte, ahol a vendégek szakmai vezetés mellett ismerték meg a Befag Parkettagyár termékeit, egyes munkafolyamatait, a gyár területét és dolgozóit.



A találkozó részletei bővebben itt olvashatóak:

http://www.fataj.hu/2019/10/211/201910211_FEP-enok-es-ugyvezeto-latogatasa-a-Bakonyerdonel.php